29 / 03 / 2024

Emlak vergisi 2017 öğrenme!

Emlak vergisi 2017 öğrenme!

Mesken, işyeri, arsa ve araziler için emlak vergisi ilk taksit dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Peki, kimler ne kadar vergi ödeyecek? İşte emlak vergisi 2017 öğrenme işlemleri..



Emlak vergisi için ilk taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Mükelleflerin önünde ortalama bir buçuk ay gibi süreleri bulunuyor. Vergi için ikinci taksitler ise Kasım ayında alınacak.


Daha önce vergi ödeyenlerden ziyade geçtiğimiz sene gayrimenkul alıp ilk kez vergi ödeyecekler vergi borcunu sorgulamak isteyebiliyor. Emlak vergisi 2017 sorgulama işlemleri ilgili belediyeden yapılabiliyor.


Emlak vergisi 2017 öğrenme

Gayrimenkulün emlak vergisi borcu olup olmadığı belediyeyi arayarak, giderek ya da belediyenin resmi web sayfasına girerek öğrenilebiliyor.


İnternetten emlak vergisi borcunun sorgulanabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanması gerekiyor. Bu sistem ile sorgulama yapılabildiği gibi online ödemeler de yapılabiliyor. 


İnternetten ödeme yapmak için vatandaşların belediyelerin e-belediye sistemine sicil noları ya da T.C. kimlik numaraları ile giriş yapmaları gerekiyor. Akabinde ödeme işleminin seçilmesi halinde borcun tamamı ödenebildiği gibi 1. taksiti de ödenebiliyor.


Ayrıca, ödemenin daha fazla taksit imkanı sunan bankaların kartları ile veya ilgili belediyenin çıkarığı kartla yapılması halinde vergiyi 2'den fazla taksitle ödemek d mümkün oluyor.


Emlak vergisi borcunuzu yoğunluktan dolayı öğrenememeniz durumunda, kendiniz hesaplayabilirsiniz. Borç için taşınmazın kayıtlı değerini bilmeniz ve emlak vergisi oranları ile hesaplamanız yeterli olacaktır.



Emlak vergisi oranları 

Normal yöredeBüyükşehirde

MeskenBinde 1Binde 2

İşyeriBinde 2Binde 4

ArsaBinde 3Binde 6

AraziBinde 1Binde 2



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön