20 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit 2015!

Emlak vergisi 2.taksit 2015!

Emlak vergisi tüm gayrimenkuller için ödeniyor. Gayrimenkul sahipleri, gayrimenkulleri için her sene vergi ödemek ile mükellef oluyor. Peki, emlak vergisi 2.taksit 2015 ne zaman?



Emlak vergisi 2.taksit 2015!

Gayrimenkul sahipleri, gayrimenkulleri için her sene vergi ödemek ile mükellef oluyor. 1319 sayılı kanun gereğince, emlak vergisi tüm gayrimenkuller için ödeniyor.


Emlak vergisi, senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Mal sahipleri vergi ödemelerini bağlı oldukları belediyeye giderek ödüyor. Taşınmazın satılması halinde, satışın gerçekleştiği senenin emlak vergisini de yine eski malik ödemek ile mükellef oluyor.


Verginin ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapılıyor. Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Buna göre Emlak vergisi 2.taksit 2015 dönemi yaklaşıyor. Mükelleflerin 2. taksitlerini ödemeyi unutmamaları ve zamanında ödeme yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi mükellefleri:

Verginin mükellefi;Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Ayrıca; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. 




Tapu emlak vergisi beyannamesi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön