17 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İşte birinci taksitlerini en son 31 Mayıs'ta ödeyen mükellefler için emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi...



Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi!

Büyüklüğü 200 metrekareyi geçmeyen tek bir konuta sahip olan; yazlık eve sahip olmayan; bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olan kimseler; Emekliler; Hiçbir geliri olmayanlar; Dul ve yetimler ile gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor. 


Yukarıda yer alan muaflıklardan yararlanma hakkına sahip olmayan gayrimenkul sahiplerinin emlak vergilerinin ödemelerini, vergi takviminde belirtilen ödeme süreleri içinde yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi, iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Ancak isteyenler emlak vergisi borcunun tamamını ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde ödeyebiliyor.


Ödemelerini tek seferde yapmayan; iki eşit taksite bölen vergi mükellefleri ilk taksit ödemelerini en son 31 Mayıs günü gerçekleştirdi. Buna göre, "Emlak vergisi ikinci taksidi ne zaman?", "Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi nedir?" diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi 2.taksit ödeme süresi

Gelir İdaresi Başkanlığının yayımladığı vergi takvimindeki yer alan bilgilere göre, emlak vergisi 2.taksit ödemeleri 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak.


Emlak vergisi ödemeleri ödemesi yapılacak gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


Ancak taşınmazın şehir dışında olması durumunda vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



Emlak vergisi artış oranı!
Emlak vergileri nereye yatırılıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön