26 / 04 / 2024

Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi zorunlu olan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2015 yılı emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?



Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödenmesi zorunlu olan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Verginin mükellefi;Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Ayrıca; bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar. 


Her sene ödenen verginin bazı dönemleri bulunuyor. Vergi 2 eşit taksit halinde kanunda belirtilen dönemlerde ödenebiliyor. İsteyenler vergi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın değeri ve türüne göre belirlenen oran üzerinden yapılan hesaplama ile bulunuyor. Hesaplanan bu bedelin ilk yarısı 1. taksit döneminde, ikinci yarısı ise 2. taksit döneminde ödeniyor.


2015 yılı 1. taksit dönemi, Mart-Nisan-Mayıs aylarında yapıldı. Peki, Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?


Emlak vergisi 2.taksit ödemesi ne zaman?

Emlak vergisi 2.taksit ödemesi 1-31 Kasım tarihleri arasında yapılıyor. Ayın 31'inin hafta sonuna denk gelmesi nedeniyle son gün 1 Aralık 2015 tarihi olarak belirtiliyor.


Tapu emlak vergisi beyannamesi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön