19 / 04 / 2024

Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?

Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödeniyor. Peki, belediyeye ödenen emlak vergisi kaç taksitte ödenir? Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?



Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?

Türkiye sınırları içerisinde yer alan taşınmaz mallar için yılın belli dönemlerinde emlak vergisi ödeniyor. Taşınmaz malların bağlı olduğu belediyeye ödenen bu verginin taksitli bir şekilde ödenmesi mümkün olabiliyor.


Vergi, taşınmaz malın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Büyükşehir belediyelerinde vergi yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Örneğin büyükşehir belediyesinde bulunan aynı özelliklere sahip konut için ödenecek vergi, büyükşehir belediyesi olmayan belediye sınırları içerisindeki konutun vergisinden iki kat daha yüksek oluyor. 


Emlak vergisi oranları 2015..

Büyükşehirlerde

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3      


Peki, emlak vergisi kaç taksitte ödenir? Emlak vergisi 3 taksit ile ödenir mi?


Emlak vergisi yasal olarak 2 taksit halinde ödeniyor. Verginin 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2. taksit ödemesi ise Kasım ayında yapılıyor.


Ancak bazı anlaşmalı bankalar ile verginin 3 taksitte ödenmesi mümkün olabiliyor. Bunun için bankalar ile görüşülmesi faydalı oluyor.


Emlak vergisi ilk 5 yıl muaf mı?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön