18 / 04 / 2024

Emlak vergisi affı için son 4 gün!

Emlak vergisi affı için son 4 gün!

Torba Yasası ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları yapılandırılabiliyor. Emlak vergisi affı için son 4 gün bulunuyor...



Emlak vergisi affı için son 4 gün!

Bazı alacak ve vergilerde yapılandırma yapılmasını amaçlayan 6552 sayılı Torba Yasası, Eylül 2014'te Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.


Yapılandırılabilecek vergiler arasında  belediyeye ödenen emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi de bulunuyor. Vergi borcu bulunan mükellefler, aftan yararlanarak borcunu taksitlendirebiliyor.


Vergi affı için 1 Aralık 2014 tarihine kadar müracaatların yapılması gerekiyor. Bu tarihe kadar başvuru yapılmaması halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. Buna göre emlak vergisi affı için son 4 gün bulunuyor.


Kanun ile vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları yapılandırılabiliyor.


Yapılandırma başvurusunun yapılması halinde, borç ödemeleri 1 Aralık 2014 tarihinde başlıyor. Ödemeler, peşin olarak yapılabildiği gibi taksitli olarak da yapılabiliyor.



Torba yasa 2014 emlak vergisi affı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön