19 / 04 / 2024

Emlak vergisi arttı mı?

Emlak vergisi arttı mı?

Emlak vergilerinin ilk taksitinin ödemesi için bugün son gün. Emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Yeniden değerleme oranlarındaki artışlar emlak sektöründe alıcıyı bir kez daha düşünmeye zorlar hale geliyor.



Emlak vergilerinin ilk taksitinin ödemesi için bugün son gün. Emlakta 2015 vergileri el yakacak düzeyde artırıldı. Yeniden değerleme oranlarındaki artışlar emlak sektöründe alıcıyı bir kez daha düşünmeye zorlar hale geliyor. Altın Emlak Genel Müdürü Hakan Erilkun, "Emlak vergisi geçen yıla oranla yüzde 5 oranında artış gösterdi. 


Yeni büyükşehir statüsüne kavuşan iller ise 2 katı vergi ödeyecek. Türkiye'de geçtiğimiz yıl içinde büyükşehir statüsüne kavuşan yaklaşık 15 ilde yaşayanlar bu güne kadar konutlar için yüzde 0,1, işyerleri için yüzde 0,2, arsa ve araziler için yüzde 0,3 oranında emlak vergisi öderken bundan böyle tam iki katı vergi ödeyecek. Büyükşehir statüsüne kavuşan bu iller bu yıl konutlar için yüzde 0,2, işyerleri için yüzde 0,4, arsa ve araziler için yüzde 0,6 oranında emlak vergisi ile karşı karşıya kalacak" dedi. 


Bugün 


Geri Dön