25 / 04 / 2024

Emlak vergisi belediye ödeme işlemleri!

Emlak vergisi belediye ödeme işlemleri!

2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Ödeme süresi 1 Haziran'a kadar devam eden vergiyi taşınmaz mal sahiplerinin ödemesi gerekiyor. İşte emlak vergisi belediye ödeme işlemleri..



Emlak vergisi belediye ödeme işlemleri!

2015 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri 1 Mart itibarıyla başlamıştı. Ödeme süresi 1 Haziran'a kadar devam eden vergiyi taşınmaz mal sahiplerinin ödemesi gerekiyor. Bunun için hala ödeme yapmamış mükelleflerin önünde 26 gün bulunuyor.


Peki, 2014 yılı içerisinde taşınmaz satın aldığınızı ve ilk defa ödeme yapacağınızı ve emlak vergisini nasıl ödemeniz gerektiğini bilmediğinizi düşünelim. Emlak vergisi belediye ödeme işlemleri şu şekilde;


Emlak vergisi ödeme işlemleri..

Emlak vergisi ödemeleri için öncelikle ilgili belediyenin tahsilat veznelerine gidiliyor. Kimlik bilgilerinin verilmesi halinde ödemek ile mükellef olduğunuz vergi miktarı tespit ediliyor.


Vergi ödemeleri, taşınmazın değerine bağlı olarak hesaplanıyor. Mesken, işyeri, arsa ve arazilerde bu oran farklı oluyor. Ayrıca büyükşehir belediyelerinde vergi 2 katı olarak uygulanıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, internetten de ödeme yapılabiliyor. 


10 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön