26 / 04 / 2024

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa ile emlak vergisi de dahil bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Peki yasa ile vergi nasıl yapılandırılır? İşte emlak vergisi borçları taksitlendirme işlemleri...



Emlak vergisi borçları taksitlendirme!

6552 sayılı Torba Yasa, ile bazı vergi ve alacaklara yapılandırma hakkı getirildi. Bu yasa ile emlak vergisi borcu bulunan kimseler borçlarını taksitlendirebilecek.


Ancak kanunda emlak vergisi vadesinde bir sınırlama bulunuyor. Taksitlendirilebilen emlak vergisi borçları şu şekilde açıklanıyor:


Vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan emlak vergisi ile çevre temizlik vergisi ve bunlara bağlı vergi cezaları, gecikme faizleri, gecikme zamları ve emlak, vergisi üzerinden hesaplanan taşınmaz kültür varlıklarının korunmasına katkı payı ile buna bağlı gecikme zammı,


Büyükşehir Belediyeleri Su ve Kanalizasyon İdarelerinin vadesi 30.04.2014 tarihinden önce olan su ve atık su bedeli alacakları, yapılandırılabiliyor.


Yapılandırmadan yararlanabilmek için, belediyeye başvuru süresi içerisine müracaat edilmesi gerekiyor. Vergi taksit yapılandırmaları için süre 30 Kasım'da sona eriyor.


Bu tarihe kadar müracaatın yapılmaması durumunda vergi borcu taksitlendirme hakkı kaybediliyor.


Yapılandırmadan sonra ödemeler 1 Aralık'tan başlamak üzere, ikişer aylık dönemler halinde en fazla on sekiz eşit taksitte ödenmesi gerekiyor. Taksitler kredi kartıyla da ödenebiliyor.


Yapılandırma sürecinde bir yılda ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hakkı kaybediliyor. 



Emlak vergisi ne zaman biter?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön