29 / 03 / 2024

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Size ait bir gayrimenkulünüz var ise, emlak vergisini ödemek zorunda olan vergi yükümlüleri arasında oluyorsunuz. Peki, "Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?" diyorsanız yanıtı haberimizde...



Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından devlete her sene belli dönemlerde ödenen vergiye deniyor. Söz konusu vergiyi tüm gayrimenkul sahipleri ödemiyor. Emlak vergisinden muaf tutulan gayrimenkul sahipleri bulunuyor. Peki kimler emlak vergisi ödemiyor? 


 Brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek daireye sahip;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar.

- Geliri olmayan emekliler,

- Hiçbir geliri olmayanlar; işsizler,

- Şehit yakınları,

- Dul ve yetimler,

- Geliri olmayan ev hanımları,

- Gaziler.


Siz, yukarıda belirtilen özelliklere sahip değilseniz, emlak vergisi ödemek ile yükümlü oluyorsunuz. Buna göre "Emlak vergisi borcumu nasıl öğrenebilirim?", "Emlak vergisi borcumu ödemek istiyorum" diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergi borcumu nasıl öğrenebilirim?

Emlak vergi borcunuzu öğrenmek için gayrimenkulünüzün bağlı olduğu belediyeye gidip emlak vergi borcunuzu öğrenmek istediğinizi belirtmek yeterli oluyor. Bunun dışına, belediyenin hesabının bulunduğu banka şubelerine gitmek ya da belediye "e-belediye" sistemini kullanıyorsa; bu sisteme giriş yapmanız yeterli oluyor.



E-belediye hizmeti sunan belediyeler!
Emlak vergileri nereye yatırılıyor?
Emlak vergisi 2013 son ödeme tarihi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön