23 / 04 / 2024

Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?

Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri ödüyor. Peki, vergi ne zaman ödenir? Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?



Emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisini gayrimenkul sahipleri ödüyor. 


Varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler de vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Mükellefiyetin başlaması:

Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi,

Takip eden bütçe yılından itibaren başlar.


Emlak vergisi ödemeleri iki eşit taksit halinde yapılabiliyor. 2015 yılı vergi ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Ödemelerin Mayıs ayı sonuna kadar yapılması gereken vergide 31 Mayıs'ın hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile son ödeme günü 1 Haziran oluyor. Peki, emlak vergisi cumartesi günü ödenir mi?


Bazı belediyeler haftasonu da ödeme kabul edebiliyor. Belediye tahsilat veznelerinin cumartesi günü de açık olup olmadığını arayarak öğrenebilirsiniz.


İndirimli emlak vergisi uygulaması!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön