26 / 04 / 2024

Emlak vergisi dönemleri 2017!

Emlak vergisi dönemleri 2017!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. İşte emlak vergisi dönemleri 2017..



Gayrimenkul sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi dönemi 1 Mart'ta başladı. Emlak vergisii bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Vergi mükellefleri mülkiyet tiplerine göre değişiyor. Eğer bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi ödemeleri bağlı olunan ilçe belediyesine ödeniyor. İster belediyeye gidilerek tahsilat veznelerinde, ister internet ortamında e-belediye sistemi ile vergi ödenebiliyor.


Ancak günümüzde her belediye e-belediye sistemini kullanır vaziyette olmadığı için, sistemin önceden teyit edilmesi gerekiyor.


Emlak vergisi dönemleri 2017

Emlak vergisi her sene aynı dönemlerde ödeniyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Verginin ilk taksit dönemi 1 Mart'ta başlıyor, 31 Mayıs'ta sona eriyor. Verginin ikinci taksitleri ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor. 


Emlak vergisinin zamanında ödenmemesi halinde her geciken ay için yüzde 1.40 oranında gecikme cezası uygulanıyor. Vergi borcu ödenmeden taşınmazın satış işlemi gerçekleşmiyor.



10 soruda 2017 emlak vergisi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön