26 / 04 / 2024

Emlak vergisi emekli muafiyeti!

Emlak vergisi emekli muafiyeti!

Emlak vergisi, her yıl gayrimenkul sahiplerinden alınan vergi olarak karşımıza çıkıyor. Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında emekliler de bulunuyor. İşte emlak vergisi emekli muafiyeti ile ilgili hükümler...



Emlak vergisi emekli muafiyeti!

Arazi, arsa ve bina sahiplerinin bir nevi her türlü emlak statüsündeki taşınmazları için her sene ödemeleri gereken vergi "emlak vergisi" olarak tanımlanıyor.


Bu tür taşınmaza sahip olan bir kimseler, kanunen emlak vergisi vermekle yükümlü oluyor. Ancak Emlak Vergisi Kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre, bazı muafiyetlikler mevcut.


Emlak vergisi muafiyetleri kapsamında ev hanımları, gaziler, engelliler ve emekliler yer alıyor. Ancak, her ev hanımı ya da her emekli söz konusu vergiden muaf tutulmuyor. Muafiyet için bazı şartlar aranıyor. Buna göre "Emlak vergisi emekli muafiyeti için hangi şartlar aranıyor?" Diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti:

Emeklilerin emlak vergisi muafiyeti için aranan şartlar; Emlak vergisinden muaf tutulan emeklilerin, emekli aylığından başka gelirinin bulunmaması ve Türkiye sınırları içerisinde brüt alanı 200 metrekareyi geçmeyen tek meskeninin bulunması. 


Emlak vergisi mükellefi olan emekliler ise emekli aylığından hariç başka geliri bulunanlar; çalışanlar ve birden fazla konuta sahip olanlar olarak karşımıza çıkıyor.


Emekliler emlak vergisi öder mi?
Gaziler emlak vergisi öder mi?
Ev hanımları emlak vergisi öder mi?
Engelliler emlak vergisi öder mi?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön