23 / 04 / 2024

Emlak vergisi gecikme faizi 2013!

Emlak vergisi gecikme faizi 2013!

Emlak vergisi yükümlüleri vergilerini zamanında ödemediği takdirde, ödemeyi geciktirdiği her ay için emlak vergisi gecikme faizi ödüyor. Emlak vergisi gecikme faizi 2013 detayları haberimizde...



Emlak vergisi gecikme faizi 2013!

Emlak vergisi, bilindiği üzere iki taksit halinde ödeniyor. Her sene genelde ilk taksit için son gün Mayıs ayının son günü olurken; ikinci taksit için ise Kasım ayının son günü oluyor.


Vergi, belirtilen zaman dilimleri içerisinde ödenmediği takdirde, gayrimenkul sahibi ödemeyi geciktirdiği her ay için gecikme faizi ödemek zorunda kalıyor. Peki 2013 yılı emlak vergisi gecikme faizi oranları nedir?


2013 emlak vergisi gecikme zammı

Emlak vergisi ödemelerini, 2013 yılı içerisinde geciktiren mükellefler, gecikmenin olduğu her ay için yüzde 1.40 oranında gecikme zammı ödüyor.


Emlak vergisi takvimi

Emlak vergisi gecikme zammı ödememek için, gayrimenkul sahiplerinin vergileri zamanında ödemeleri gerekiyor. 2013 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi için ilk taksitler 31 Mayıs'ta ödendi; ikinci taksitler ise 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında ödenecek.


Emlak vergisi yükümlüsü olarak, emlak vergisi gecikme zammını ödemek istemiyorsanız, belirtilen tarihlerde emlak verginizi ödemelisiniz...






Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön