29 / 03 / 2024

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Peki, emlak vergisi gecikme faizi 2016 ne kadar?



Emlak vergisi gecikme faizi 2016!

2016 yılı Mart ayı itibariyle emlak vergisi ödemeleri başladı. Vergi ödemeleri 31 Mayıs'a kadar yapılabilecek.


Emlak vergisi için ödenecek bedel taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi gecikme faizi 2016

Verginin ödenmemesi halinde gecikme zammı uygulanıyor. Ödemenin geciktiği her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme zammı” alınıyor. 


Örneğin emlak vergisi borcunuzun 150 TL olduğunu düşünelim gecikmenin yaşandığı her ay için 2,10 TL gecikme zammı uygulanacak.



Emlak vergisi nerelere yatırılıyor?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön