18 / 04 / 2024

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Vergi belediyenin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?



Emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?

Emlak vergisi mükellefleri, vergi borcunu taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödüyor. Vergi belediyenin e-belediye sistemini kullanması durumunda internet üzerinden de ödenebiliyor.


Ancak kimi mükellefler internetten ödemek yerine belediyeye giderek nakit olarak vergi ödemesini yapmayı tercih ediyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinin ikinci taksit ödemeleri Kasım ayında devam ediyor. Ödemeler 1 Aralık Pazartesi günü son buluyor.


Belediyeler hafta içi her gün 08.30‘da hizmet vermeye başlıyor ve 12.00'a kadar bunu sürdürüyor. 12.00'dan sonra ise 13.00'a kadar öğle molası olup; Belediye daha sonra 13.00'dan 17.00'a kadar hizmet veriyor.


Ancak bu saatler yaz ve kış saati uygulamalarında yarım saatlik farklılık gösterebiliyor. Peki, emlak vergisi hafta sonu ödenir mi?


Vergi dönemlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle belediyeler hafta sonu tahsilat yapma kararı alabiliyor. Bu nedenle kimi belediyelerin vergi döneminde vergi tahsilat birimi açık olup; vergi hafta sonu da ödenebiliyor.


Ancak hafta sonu vergi ödemek için, vergi dönemi içerisinde belediyenizin hafta sonu açık olup olmadığını arayarak öğrenmenizde fayda var.


Emlak vergisi dönemi 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön