28 / 03 / 2024

Emlak vergisi hangi kuruma ödenir?

Emlak vergisi hangi kuruma ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Emlak vergisi hangi kuruma ödenir? Emlak vergisi internet üzerinden ödenebilir mi? İşte sorularınızın yanıtı...



Emlak vergisi hangi kuruma ödenir?

Gayrimenkul sahiplerinin devlete ödemek ile yükümlü olduğu emlak vergisi için ilk taksit dönemi başladı. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 1. taksiti ödenen emlak vergisi için 2. taksiti ise Kasım ayında ödenecek. 


Size ait gayrimenkulünüzün farklı bir şehirde olduğunu düşünelim. Vergi ödemesini nasıl yapacaksınız? Emlak vergisi hangi kuruma ödenir? Emlak vergisi internet üzerinden ödenebilir mi?


Emlak vergisi ödemeleri gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyelere yapılıyor. Ancak söz konusu gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.


Emlak vergisi ödemelerinde internet seçeneği de yer alıyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor.


Ayrıca, emlak vergisi bazı bankaların kredi kartı ile de ödenebiliyor.

Emlak vergisi ödenebilen kredi kartları için tıklayınız.

Emlak vergisi oranları 2014..

Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3     


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


2014 emlak vergisini kim nasıl ödeyecek?


Geri Dön