20 / 04 / 2024

Emlak vergisi havale ile ödenir mi?

Emlak vergisi havale ile ödenir mi?

Vergi borcu ödenecek gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde, bağlı olunan belediyeye gidilerek ödeme yapılması pek mümkün olmuyor. Bu gibi durumlarda emlak vergisi havale ile ödenir mi? Vergi, PTT ile nasıl ödenebilir?



Emlak vergisi havale ile ödenir mi?

Gayrimenkul sahipleri emlak vergisi borcunu, taşınmaz malın bulunduğu belediyeye ödüyor. Ancak vergi borcu ödenecek gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde, bağlı olunan belediyeye gidilerek ödeme yapılması pek mümkün olmuyor.


Bu gibi durumlarda emlak vergisi havale ile ödenir mi? Emlak vergisi PTT ile nasıl ödenebilir?


Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


Ayrıca vergi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. "e-belediye" sistemini kullanan belediyelere vergi ödemeleri internet üzerinden online bir şekilde gerçekleşebiliyor.


Emlak vergisi borçları senede 2 eşit taksit halinde ödeniyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre 2015 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 1 Haziran'a kadar devam ediyor.


İkinci taksit ödemelerinin Kasım ayında yapılacağı emlak vergisinin mükellefleri şu şekilde sıralanıyor;


-Bina veya arazinin maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenlerdir. 


-Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftirler. 


-Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumludurlar.


Emlak vergisi muafiyeti dilekçesi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön