28 / 03 / 2024

Emlak vergisi hesaplama 2015 formülü!

Emlak vergisi hesaplama 2015 formülü!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında bulunuyor. Vergi için ödenecek bedel taşınmaz mala göre değişiyor. İşte emlak vergisi hesaplama 2015 formülü...



Emlak vergisi hesaplama 2015 formülü!

Emlak vergisi, 1319 sayılı Kanun gereğince taşınmaz mallar için ödeniyor. Verginin mükellefi, kiracı olsa dahi taşınmaz malın sahibi oluyor.


Vergi senede iki eşit taksit halinde ödeniyor. 1. taksitler Mart, Nisan ve Mayıs ayında; 2. taksitler ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi hesaplama 2015..

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergisi beyannamesi 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön