24 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 2 gün!

Emlak vergisi için son 2 gün!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken vergide, vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor. 2015 yılı emlak vergisi için son 2 gün...



Emlak vergisi için son 2 gün!

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. 1319 sayılı kanun gereğince ödenmesi gereken vergide, vergiyi taşınmaz malın sahibi ödüyor.


Taşınmazın varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler vergi mükellefi oluyor. Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir oluyor.


Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


2015 yılı emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibarıyla başlamıştı. Verginin son ödeme günü 1 Haziran olup, emlak vergisi için son 2 gün bulunuyor.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Emlak vergisi hesaplama programı 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön