19 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 3 gün!

Emlak vergisi için son 3 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz malın sahibi ödüyor. Hala ödeme yapmayan mükelleflerin emlak vergisi için son 3 günü bulunuyor..



Emlak vergisi için son 3 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi, taşınmaz malın sahbii ödüyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisinde ilk taksit ödemeler 1 Haziran'a kadar devam ediyor. Hala vergisini ödemeyen mükelleflerin son 3 günü bulunuyor.


Bina Vergisinin matrahı, binanın 1319 sayılı kanun hükümlerine göre tespit olunan vergi değeri oluyor. Vergi hesaplamalarında kullanılan oranlar şu şekilde:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3


Bir eviniz olduğunu düşünelim. Mesken değeri 150 bin TL olan büyükşehirdeki bu ev için 300 TL emlak vergisi; Büyükşehirde olmayan bu ev için ise 150 TL emlak vergisi ödeniyor.


Emlak vergisi taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


İndirimli emlak vergisi uygulaması!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön