25 / 04 / 2024

Emlak vergisi için son 7 gün!

Emlak vergisi için son 7 gün!

Emlak vergisi, belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi, her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. 2. taksiti Kasım ayında ödenen emlak vergisi için son 7 gün bulunuyor..



Emlak vergisi için son 7 gün!

Emlak vergisi, belediyelere taşınmaz mallar için ödenen vergiler arasında yer alıyor. Vergi, her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor.


İlk taksit ödemelerinin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldığı emlak vergisi ikinci taksitleri Kasım ayında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi için son 7 gün bulunuyor.


Bu son 1 hafta içinde hala emlak vergisi 2. taksit borcunu ödememiş olan mükelleflerin ödeme yapmaları gerekiyor. Aksi halde zamanında ödeme yapmayan mükelleflere gecikme zammı uygulanıyor.


Vergi posta çeki ile de ödenebiliyor. Tüm Belediye Başkanlıklarının ilgili kuruluş nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemeleri ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyor. Ancak yatırılacak tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borç ancak beyanın miktarında tahsil edilebiliyor.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı olarak yapılması konusunda yürütülen işbirlikleri çerçevesinde şu aşamada Denizli Belediye Başkanlığı adına İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik vergisi tahsilatı ödemeleri PTT aracılığıyla yapılıyor.


Belediye çek hesap numaraları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sayfasında duyuruluyor.


Emlak vergisi oranları:

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 3, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 6 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



Emlak vergisi posta çeki ile ödeme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön