26 / 04 / 2024

Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?

Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Peki iki taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?



Emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor.


Bina ve arazi vergisi mükellefiyeti; 

a) 33 üncü maddenin (1) ilâ (7) numaralı fıkralarında yazılı vergi değerini tadil eden sebeplerin doğması halinde bu değişikliklerin vuku bulduğu, aynı maddenin (8) numaralı fıkrasında yazılı halde ise bu duruma bağlı olarak takdir işleminin yapıldığı tarihi,

b) Dört yılda bir yapılan takdir işlemlerinde takdir işleminin yapıldığı tarihi,

c) Muafiyetin sukut ettiği tarihi, takip eden bütçe yılından itibaren başlıyor.


Vergi taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödenebiliyor. Vergi mükellefleri vergi borcunu her sene iki eşit taksit halinde ödeyebiliyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içinde tüm vergi borcunu tek seferde ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi ilk taksiti ne zaman ödenir?


Emlak vergisi ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılına ait emlak vergisi ödemeleri devam ediyor.


Hala vergi borcunu ödememiş olan mükelleflerin son 8 günü bulunuyor. Emlak vergisinin ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor.


Taşınmaz malı farklı bir şehirde yer alan mükellefler ödemelerini PTT havalesi ile ya da e-belediye sistemi ile online bir şekilde yapabiliyor.


10 soruda emlak vergisi!


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön