29 / 03 / 2024

Emlak vergisi kalkıyor!

Emlak vergisi kalkıyor!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü,77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıkladı. Emlak vergisini kaldıracaklarını söyleyen Özlü, bir de yurtdışına OSB kurulabileceğinin müjdesini verdi.



77 maddelik Üretim Reform Paketi'ni açıklayan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Planlı sanayi alanları için emlak vergisinin kaldırılması ve yapı denetim hizmet bedeli indirimiyle ilgili açıklama yaptı.


Emlak vergisi kalkıyor

Emlak vergisini kaldıracaklarını söyleyen Bakan Özlü,  "Emlak vergisi payı organize sanayi bölgeleri için yılda 360 milyon lira. Bunu da kaldırıyoruz. Sanayi siteleri için getirdiğimiz yapı denetimi hizmet bedeli indirimiyle yılda 127.8 milyon lira ilave bir hak sağlıyor. Sanayi sicili almış her sanayici için emlak vergi kalkıyor" dedi.


Yurtdışında OSB kurulabilecek

Bakan Özlü, yurtdışında organize sanayi bölgesi (OSB) kurulabileceğinin müjdesini verdi. Özlü, "Yurtdışına OSB kurma imkanı getiriyoruz, bunun için Bakanlar Kurulu'ndan yetki alıyoruz yani Türkiye'de başarılı olan OSB'ler yurtdışında da OSB kurabilecekler." dedi. 


Özlü, özel sektörün de özel endüstri bölgesi kurmasına imkan tanıyacaklarını ifade ederek "Deniz doldurma yoluyla endüstri bölgesi kurmanın önünü açıyoruz. Bunlardan birisi Trabzon Arsin bölgesi" açıklamasında bulundu. 


63 BİN 649 İŞYERİ TAŞINACAK 

63 bin 649 işyerinin taşınacağını ifade eden Bakan Özlü, Isparta, Malatya, Düzce, Rize, Konya, Uşak, Elazığ ve Samsun olmak üzere 8 sanayi sitesinin taşınma işlemlerinin başlayacağını söyledi. Özlü, taşınma maliyetinin 19 milyar lira olduğunu da sözlerine ekledi. 


Akşam


Geri Dön