24 / 04 / 2024

Emlak vergisi kredi kartı ile ödeme mümkün mü?

Emlak vergisi kredi kartı ile ödeme mümkün mü?

Emlak vergisi mükelleflerinin vergi borcunu her sene iki eşit taksit halinde ödemeleri gerekiyor. Peki, vergi nasıl ödenir? Emlak vergisi kredi kartı ile ödeme mümkün mü?



Emlak vergisi kredi kartı ile ödeme mümkün mü?

Emlak vergisi mükelleflerinin vergi borcunu iki taksit halinde ödemeleri gerekiyor. Her sene ödenmesi gereken emlak vergisinin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. 


Emlak vergisi ödemeleri, taşınmaz malın bulunduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor. Peki, emlak vergisi kredi kartı ile ödeme mümkün mü?


Emlak ve arsa vergisi; bina, arsa veya arazinin bulunduğu belediyenin veznelerinden, belediyenin vermiş olduğu hesap numarasıyla banka şubelerinden yada belediyenin resmi web sitesinden kredi kartıyla ödenebiliyor. 


İnternetten emlak yada arsa vergi borcunuzu sorgulamak için öncelikle ilgili belediyenin e-belediye sistemine geçmiş olması gerekiyor.


İnternet üzerinden ödeme yapmak isteyenlerin, belediyelerinin resmi sitesine girdikten sonra ana sayfadaki e-belediye linkine, daha sonra sicil no yada TC kimlik no ile online ödeme kısmına tıklamaları gerekiyor. 


Sicil kodunu girdikten sonra borç miktarı ve ödeme şekli ekrana çıkıyor. Kredi kartıyla ödemeler güvenli bir şekilde yapılabiliyor. 


Bu adresten ayrıca sicil arama, arsa rayiç sorgulama, inşaat maliyet bedelleri, bina aşınma oranları gibi işlemler de gerçekleştirilebiliyor.



Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayında başlayacak!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön