20 / 04 / 2024

Emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?

Emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?

Emlak vergisi kapsamında kanun gereğince kimi konut sahipleri için vergi muafiyeti uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak için aranan koşullara sahip olunması gerekiyor. Peki, emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?



Emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödeniyor. Kanunen bu taşınmaz mallara sahip olan kimseler vergi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi ödemesi her sene iki eşit taksit halinde yapılıyor.


Emlak vergisi kapsamında kanun gereğince kimi konut sahipleri için vergi muafiyeti uygulaması bulunuyor. Vergiden muaf olmak için aranan koşullara sahip olunması gerekiyor.


Muafiyetin ilk şartı 200 metrekareyi geçmeyecek tek eve sahip olmak ve bunun yanı sıra yazlık eve sahip olmamak. Bu şartı yerine getiren aşağıda sıralı vasıflara sahip mesken sahipleri emlak vergisi ödemelerinden muaf tutuluyor. Peki, emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?


Emlak vergisi muafiyeti ne zaman başlar?

Yıl içinde emekli olanlar, takip eden yılın başından itibaren sıfır oranlı emlak vergisinden yararlanabiliyor. Buna göre, bu sene içinde emekli olanlar emlak vergisi muafiyeti önümüzde sene (2016 yılında) başlayacak.


Bunun dışında muafiyet hemen başlıyor. Ayrıca muaf olduğundan habersiz olan ve ödeme yapan kimseler 5 yıllık vergi ödemelerin de iadesini talep edebiliyor.


Emlak vergisinden muaf olmak için ne gerekir?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön