29 / 03 / 2024

Emlak vergisi ne zaman verilir?

Emlak vergisi ne zaman verilir?

Vergi yükümlülerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, yılın belli dönemlerinde ödeniyor. Buna göre emlak vergisi ne zaman verilir? İşte 2013 yılı emlak vergisi son ödeme tarihleri...



Emlak vergisi ne zaman verilir?

Vergi yükümlülerinin ödemeleri gereken emlak vergisi, yılın belli dönemlerinde ödeniyor. İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi ne zaman verilir, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi ödeme

Emlak vergisi kanunu kapsamında yer alan hükümlere göre iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergilerini isteyenler tek seferde ancak yalnız birinci taksit dönemi içerisinde ödeyebiliyor. Peki emlak vergisi ne zaman ödenir?


Emlak vergisinin birinci taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksiti ise Kasım ayında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi 2013 için birinci taksitler 31 Mayıs'ta ödendi; ikinci taksitler için ise ödemeler bu ay sonuna kadar yapılacak.


Emlak vergisi muaflıkları

Emlak vergisinden muaf olmak için şu özelliklere sahip olmak gerekiyor:

200 metrekareyi geçmeyen tek bir meskene sahip;

- Bir tek meskeni olup da, intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler


Vergiden muaf olmayanlar için vergi ödemeleri, binanın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler tarafından yapılıyor. Bir binaya paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar. 




Emlak vergisi ödeme ayları!
Emlak vergisi son ödeme tarihi 2013!



Geri Dön