25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde ev, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?



Emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?

Türkiye sınırları içerisinde ev, işyeri, arsa veya arazisi olan kimseler her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Ödemeler ilçe belediyesine yapılıyor.


Gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi ödemeleri Mart ayı itibariyle başlıyor. Peki, emlak vergisi ne zamana kadar ödenir?


Emlak vergisinin 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Bu 3 aylık süre içerisinde mükellefler vergi borcunu ödeyebiliyor.

 

Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor. 1 Kasım'da başlayan ikinci taksit dönemi en son 30 Kasım'da yapılıyor.



Bu yıl kimler ne kadar emlak vergisi ödeyecek?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön