29 / 03 / 2024

Emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin devlete belli oranlarda ve belli dönemlerde vergi ödemeleri gerekiyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenlenen emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?



Emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin devlete belli oranlarda ve belli dönemlerde vergi ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi ile ilgili esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenleniyor.


Kanun gereğince, Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallar vergiye tabi tutuluyor. Vergi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Vergide mesken sahipleri için bazı muafiyetler bulunuyor. 200 metrekarelik büyüklüğü geçmeyen tek mesken sahiplerinden geliri olmayan kimseler muaf tutuluyor.


Yukarıdaki koşulu yerine getiren; 

Başka bir geliri olmayan,

Emekliler, 

Özürlüler, 

Gaziler,

Şehitlerin dul ve yetimleri, 

Hiçbir geliri olmayan işsizler, 

Ev hanımları vergi ödemiyor.


Vergi ödemelerinden muaf tutulmayanların vergi dönemlerinde borcunu ödemesi gerekiyor. Verginin ilk taksitleri; Mart, Nisan ve Mayıs aylarında; ikinci taksitleri ise Kasım ayında ödeniyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyelerin tahsilat veznelerine yatırılıyor. Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor.



Emlak vergisi vergi affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön