16 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi 2014!

Emlak vergisi ödeme süresi 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan taşınmazlar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisi iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme süresi 2014..



Emlak vergisi ödeme süresi 2014!

Türkiye sınırları içinde bulunan binalar ve araziler 1319 sayılı kanun hükümlerine göre emlak vergisine tabi tutuluyor. Emlak vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler ödüyor.


Bir taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar, hisseleri oranında mükelleftirler. Elbirliği mülkiyette malikler vergiden müteselsilen sorumlu olurlar.


Bina vergisinin oranı meskenlerde binde bir, diğer binalarda ise binde ikidir. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor.  Arazi vergisinin oranı binde bir, arsalarda ise binde üçtür. Bu oranlar, 5216 sayılı Kanunun uygulandığı büyük şehir belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde % 100 artırımlı uygulanıyor. 


Bakanlar Kurulu, vergi oranlarını yarısına kadar indirmeye veya üç katına kadar artırmaya yetkilidir.


Emlak vergisi her sene yılda iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, emlak vergisi ne kadarlık süre içerisinde ödenir?


Emlak vergisi ödeme süresi 2014..

Emlak vergisi 1. taksit dönemi: Mart, Nisan ve Mayıs ayları.

Emlak vergisi 2. taksit dönemi: Kasım ayları.


Emlak vergisi ödeme takvimi gereğince, verginin 2. taksit ödemeleri Kasım ayı içerisinde ödeniyor. Vergi ödemeleri 1 Aralık'ta sona eriyor.



Emlak vergisinde torba yasa affı!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön