27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı. Peki, emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?



Emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek?

Emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre verginin ilk taksit ödemeleri en son 1 Haziran'da yapılmıştı. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise 1 Kasım'da başladı.


Peki, emlak vergisi ödeme süresi ne zaman bitecek? Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri ne zaman son bulacak?


Emlak vergisi, ikinci taksiti 30 Kasım'a kadar yapılıyor. Bu süre içerisinde hala vergi borcunu ödemeyen mükelleflerin vergilerini ödemeleri gerekiyor.


Emlak vergisi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler tüm belediyelerden sağlanabiliyor.


Bazen bazı belediyeler vergi yoğunluğundan dolayı tahsilat için hafta sonu da açık olabiliyor. Bu konu için ilgili belediyeden bilgi alınması gerekiyor.


Ayrıca emlak vergisi ödemeleri internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 



20 soruda emlak vergisi!




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön