25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Emlak vergi borcunu iki taksite bölenlerin, ikinci taksit dönemi içerisinde vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı? İşte emlak vergisi takvimi..



Emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?

Taşınmaz mal sahipleri tarafından her sene ödenmesi gereken emlak vergisinin 2014 yılına ait ilk taksitleri en son 31 Mayıs'ta ödenmişti.


Vergi borcunun tamamını bu dönem içerisinde ödeyenler, tekrar ikinci taksit dönemi içerisinde ödeme yapmayacaklar. Ancak, vergi borcunu iki taksite bölenlerin, ikinci taksit dönemi içerisinde vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Peki, emlak vergisi ödeme süresi uzatıldı mı?


Vergi taksimi Kasım 2014..

İlk tarihSon tarih

01/11/201401/12/2014

2014 Yılı Emlak Vergisi 2. Taksit Ödemesi


Emlak vergisi takvimi gereğince, verginin en son 1 Aralık 2014 tarihinde ödenmesi gerekiyor. Şimdilik emlak vergisi ödeme süresinin uzatılması gibi bir husus söz konusu değil.


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca internet üzerinden yetkili bankalar aracılığı ile de ödeme yapılabiliyor.


Bir başla şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi, PTT ile de ödenebiliyor. Vergi hesaplamalarında kullanılan emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2014

Büyükşehir Belediyesinde;

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde;

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisi gecikme faizi hesaplama 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön