19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme taksitleri 2014!

Emlak vergisi ödeme taksitleri 2014!

1319 sayılı kanun gereğince; arsa, arazi, ev ve iş yeri sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi taksitli olarak ödenebiliyor. İşte emlak vergisi ödeme taksitleri 2014..



Emlak vergisi ödeme taksitleri 2014!

Arsa, arazi, ev ve işyeri sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi ile ilgili esaslar 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında açıklanıyor.


Kanuna göre Türkiye sınırları içerisinde yer alan tüm taşınmaz mallara emlak vergisi ödeniyor. Vergi peşin olarak ödenebildiği gibi, iki taksit halinde de ödenebiliyor. 


Emlak vergisi ödeme taksitleri 2014

Emlak vergisinin 1. taksiti; Mart-Nisan-Mayıs aylarında ödeniyor. Verginin 2. taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödeniyor.


Vergi için ödenecek bedel, taşınmazın türüne ve bağlı olduğu belediyeye göre hesaplanıyor. Emlak vergisi ödeme 2014 oranları şu şekilde sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları

Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Emlak vergisi ödeme taksitleri 2014..

2014 yılı emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında yapıldı. İkinci taksit ödemeleri ise önümüzdeki Kasım ayında yapılacak?


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ödemeler, e-belediye sisteminin kullanılıyor olması halinde internetten de yapılabiliyor.



Emlak vergisi vergi affı 2014!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulis.com




Geri Dön