25 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016!

 Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, vergi ne zaman ödenecek? İşte emlak vergisi ödeme tarihleri 2016..



Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisi ödemek ile mükellef oluyor. Vergi senede iki eşit taksit halinde ödenebiliyor.


Ödemeler taşınmazın bağlı olduğu ilçe belediyesine yapılıyor. Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi ödeme tarihleri 2016

Emlak vergisinin ilk taksit ödemeleri Mart ayı ile başlıyor. Vergi ödemeleri 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. Buna göre ilk taksit ödemeleri için mükelleflerin 3 ayı bulunuyor.


Bu 3 ay içerisinde yapılmayan emlak vergisi ödemelerinin gecikmeli olarak ödenmesi halinde aylık vergi cezası uygulanıyor.


Emlak vergisinde ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.




Emlak vergisi 2016 zammı ne kadar?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön