24 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödeme zamanları 2014!

Emlak vergisi ödeme zamanları 2014!

Belediyelere her sene belli dönemlerde ödenen emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından iki taksit şeklinde ödenebiliyor. Peki vergi ne zaman ödenir? İşte emlak vergisi ödeme zamanları 2014..



Emlak vergisi ödeme zamanları 2014!

Belediyelere her sene belli dönemlerde ödenen emlak vergisi, taşınmaz mal sahipleri tarafından iki taksit şeklinde ödenebiliyor. İsteyenler emlak vergisi borcunu ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor. 


Mesken, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin ödemekle mükellef olduğu emlak vergisinde ödenecek bedel, taşınmaz malın türüne, değerine ve bağlı olduğu belediyeye göre değişkenlik gösteriyor. Bilindiği üzere, büyükşehir belediyelerinde vergi oranları yüzde 100 artırımlı olarak uygulanıyor.


Normal yörelerde:

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Büyükşehirlerde:

Binalarda - Binde 4 

Meskenlerde - Binde 2 

Arazilerde - Binde 2 

Arsalarda - Binde 6 


Mesken emlak vergisinde sıfır oranlı emlak vergisi avantajı bulunuyor. Geliri olmayan mesken sahipleri belediyeye bildirimde bulunarak vergiden muaf oluyor.


Vergi muafiyeti bulunmayan kimselerin, belediyeye giderek vergi borcunu ödemeleri gerekiyor. Emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak taşınmaz malın başka ilde olması halinde vergi belediyeden PTT ile veya bankaların hesap numaralarına yatırılabiliyor. 


Emlak vergisi ödeme zamanları 2014..

Emlak vergisinin 2014 yılına ait ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Verginin ikinci taksiti ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.



Emlak borcu yapılandırma şartları!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön