17 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. İkinci taksitler için ise emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak..



Emlak vergisi ödemeleri 5 gün sonra başlayacak!

Gayrimenkul sahiplerinin ödemek ile mükellef olduğu emlak vergisinin ilk taksitleri Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendi. Emlak vergisi 2. taksit ödemeleri Kasım ayının başında yani 5 gün sonra başlayacak.


Emlak vergisinin mükellefi; varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler oluyor. Buna karşın bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Emlak vergisi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyenin tahsilat veznelerine ödeniyor. 


Ancak taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Mükellefler vergi borcunu internetten de ödeyebiliyor. Ancak bu şekilde ödeme yapılabilmesi için belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması gerekiyor.


Emlak vergisinin ödenmemesi halinde idarece yapılan tarhiyata vergi ziyaı cezası kesiliyor. Kesilecek ceza tutarı ziyaa uğratılan verginin bir katı olarak hesaplanıyor.


Emlak vergisini taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda her ay için yüzde 1.4 oranında gecikme zammı alınıyor.



Emlak vergisi internetten kredi kartı ile ödeme!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön