19 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta!

Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta!

Emlak vergisi arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödeniyor. Emlak vergisi en son 2 Haziranda ödeniyor. Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor...



Emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta!

Taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenen vergiler arasında emlak vergisi bulunuyor. Emlak vergisi, her sene iki eşit taksit halinde gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor.


Ödemeler ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de yapılabiliyor. Vergi ödemeleri gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor.


Taşınmaz malların bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


2014 yılı emlak vergisi ödemeleri için son 1 hafta bulunuyor. Bu bir hafta içinde hala vergi borcunu ödememiş mükelleflerin ödeme yapmaları gerekiyor. Aksi takdirde ödenmeyen her ay için gecikme faizi işleniyor.


Emlak vergisi hesaplama:

Emlak vergisi hesaplamaları, gayrimenkulün rayiç bedeli üzerinden emlak vergisi oranının hesaplanması ile bulunuyor. 2014 yılına ait emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Emlak vergisinde mesken sahipleri için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Muafiyet şartlarını taşıyan kimselerin, belediyeye giderek bildirimde bulunmaları gerekiyor.


Emlak vergi değerinin takdiri!


Geri Dön