19 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi ev, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Senede 2 eşit taksit halinde verilebilen emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor..



Emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün!

Emlak vergisi, Türkiye sınırlarında bulunan tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergiyi ev, işyeri, arsa ve tarla sahipleri ödüyor. Yalnız geliri olmayan tek mesken sahipleri diğer koşulları da taşımaları halinde vergi ödemelerinden muaf tutuluyor.


Bir bina veya arazide paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükelleftir oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malın değeri üzerinden hesaplanan emlak vergisi oranları ile bulunuyor. 2015 yılı emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Emlak vergisi ödemeleri..

Emlak vergisi 2015 yılı ödemelerinin ilk taksiti 1 Haziran'da sona erecek. Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 20 gün bulunuyor. Verginin ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılıyor.


Ödemeler taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Kimi belediyeler vergi dönemi içerisinde hafta sonu da hizmet veriyor. Belediyenizin bu dönemde hafta sonları tahsilat yapıp yapmadıklarını arayarak öğrenebilirsiniz.


Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön