19 / 03 / 2024

Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Emlak vergisi mükellefleri dikkat! 2014 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 2 Haziran'da sona eriyor. Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor. İşte vergi bilgileri...



Emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün!

Arsa, arazi, mesken ve işyeri gibi taşınmaz mal sahipleri tarafından ödenmesi gereken emlak vergisi, her sene en fazla iki eşit taksit halinde ödeniyor.


İsteyen mükellefler, birinci taksit dönemi içerisinde vergi ödemesini tek seferde de yapabiliyor. Ancak, ikinci taksit dönemi için bu ödeme şekli söz konusu olmuyor.


Emlak vergisi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ancak, mükellefi olunan gayrimenkulün bir başka şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması ile yapılabiliyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmaz malın cinsine ve rayiç bedeline göre belirleniyor. Örneğin 100 bin TL'lik mesken ile 100 bin TL'lik işyeri için ödenecek vergi tutarı aynı olmuyor. Emlak vergisi oranları aşağıda sıralanıyor:


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3 


Tek mesken sahiplerine emlak vergisi kanunu gereğince sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Ancak bu muafiyetten faydalanmak için bazı şartlara sahip olmak gerekiyor. Muafiyet şartları şu şekilde sıralanıyor:


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Ev hanımları

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Yukarıda belirtilen muafiyet şartlarını taşıyan kimselerin, belediyeye giderek bildirimde bulunmaları gerekiyor.


2014 yılına ait emlak vergisi ödemeleri 2 Haziran'da sona eriyor. Buna göre emlak vergisi ödemeleri için son 6 gün bulunuyor.


Emlak vergisi arsa metrekare birim fiyatları 2014!


Geri Dön