27 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemesi hangi aylarda?

Emlak vergisi ödemesi hangi aylarda?

Gayrimenkul sahiplerinin ödemesi gereken emlak vergisi ödemesi hangi aylarda yapılıyor, merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi ödemesi hangi aylarda?

Emlak Vergisi Kanunu'na göre emlak vergisi mükellefleri ödemelerini iki eşit taksit şeklinde yapabiliyor. Peki emlak vergisi ödemesi hangi aylarda yapılıyor, merak ediyorsanız hemen yanıtlayalım.


Emlak vergisi hesaplamları için 2013 yılında yapılan düzenlemeye göre metrekare birim değerleri değerleme oranı yüzde 7.80 olarak belirlendi. Söz konusu ödemeler gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. 


İsteyenler söz konusu vergi borcunu tek seferde de ödeyebiliyor. Ancak bu şekilde ödeme yapanların sene içinde belirlenen 1. taksit dönemleri içerisinde yapmaları gerekiyor. 


Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor. Genellikle altı ayda bir alınan emlak vergisi ödemesi hangi aylarda yapılıyor?


Emlak vergisi ödemesi hangi aylarda?

- 1. taksit ödemeleri; 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında,

- 2. taksit ödemeleri; 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında ödenebiliyor.


Buna göre 1. taksit dönemi için emlak vergisi ödemesi son günü 31 Mayıs 2013 iken, 2. taksit dönemi emlak vergisi ödemesi son günü 30 Kasım 2013 olarak belirlendi.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön