18 / 04 / 2024

Emlak vergisi ödemesi son günü!

Emlak vergisi ödemesi son günü!

Devletin vatandaşlarından aldığı vergiler arasında emlak vergisi de yer alıyor. Peki belli dönemlerde alınan emlak vergisi ödemesi son günü ne zaman? Yanıtı ve detayları haberimizde...



Emlak vergisi ödemesi son günü!

Emlak Vergisi Kanunu'na göre vergiyi ödemekle yükümlü olan gayrimenkul sahipleri, ödemelerini iki eşit taksit halinde yapabiliyor. Genellikle altı ayda bir alınan emlak vergisi ödemesi son günü ile ilgili detayları haberimizde bulabilirsiniz.


2013 Emlak Vergisi Kanunu'nda emlak vergisine metrekare birim değerleri yeniden yapılan düzenlemeye göre değerleme oranı yüzde 7.80 olarak belirlendi. Emlak vergisi ödeyecek vatandaşlardan isteyenler söz konusu vergi borcunu tek seferde de ödeyebiliyor. Ancak bu şekilde ödeme yapanların sene içinde belirlenen 1. taksit dönemleri içerisinde yapmaları gerekiyor. 


Emlak vergisi ödeme tarihleri..

- 1. taksit ödemeleri; 1 Ocak - 31 Mayıs 2013 tarihleri arasında,

- 2. taksit ödemeleri; 1 Kasım - 30 Kasım 2013 tarihleri arasında ödenebiliyor.


Emlak vergisi ödemesi son günü..

Yukarıda belirtilen emlak vergisi ödeme tarihlerinden de anlaşılacağı gibi 1. taksit dönemi için emlak vergisi ödemesi son günü 31 Mayıs 2013 iken, 2. taksit dönemi emlak vergisi ödemesi son günü 30 Kasım 2013 olarak belirlendi.


Emlak vergisi ödeme noktaları..

Söz konusu ödemeler gayrimenkullerin bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Eğer gayrimenkul şehir dışında ise bu gayrimenkulün vergi ödemesi, tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla ödenebiliyor.



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön