16 / 04 / 2024

Emlak vergisi oranları 2015!

Emlak vergisi oranları 2015!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi oranları nelerdir? İşte emlak vergisi oranları 2015...



Emlak vergisi oranları 2015!

Taşınmaz mallar için ödenmesi gereken vergiler arasında yer alan emlak vergisi, taşınmazın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Verginin mükellefi, taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa binaya malik gibi tasarruf edenler oluyor.


Senede iki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisini isteyen mükellefler, ilk taksit dönemi içerisinde tek seferde de ödeyebiliyor.


Vergi için ödenecek bedel taşınmaz malların türüne göre farklı şekilde hesaplanıyor.


2015 Emlak vergisi oranları..

Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın değerine ve türüne göre belirleniyor. Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. 


Diğer binalarda (işyeri, dükkan) emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi yeniden değerleme oranları 2015!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön