19 / 04 / 2024

Emlak vergisi oranları hesaplama 2015!

Emlak vergisi oranları hesaplama 2015!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor. Peki, vergi nasıl hesaplanır? İşte emlak vergisi oranları hesaplama 2015...



Emlak vergisi oranları hesaplama 2015!

Emlak vergisi, mesken, işyeri, arsa ve araziler için ödeniyor. Her sene iki eşit taksit halinde ödenebilen vergi ödemeleri belediyeye yapılıyor.


Vergide ödenecek tutar, taşınmazın değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Emlak vergisi oranları ile hesaplama örneği aşağıda sıralanıyor:


Emlak vergisi oranları 2015..

Meskenlerin vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak karşımıza çıkıyor. Diğer binalarda emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi şu oranlar şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.


Emlak vergisi oranları hesaplama 2015 örneği..

Mesken değerinin 150 bin TL olduğunu düşünelim. Büyükşehirdeki bu ev için 300 TL emlak vergisi ödeniyor. Büyükşehirde olmayan bu ev için ise 150 TL emlak vergisi ödeniyor.



10 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön