25 / 04 / 2024

Emlak vergisi posta çeki ile ödeme!

Emlak vergisi posta çeki ile ödeme!

Emlak vergisi iki eşit taksit halinde belediyeye ödeniyor. Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi, posta çeki ile ödenebiliyor. İşte emlak vergisi posta çeki ile ödeme işlemleri..



Emlak vergisi posta çeki ile ödeme!

Emlak vergisi, arsa, arazi, mesken ve işyerleri için ödeniyor. Ödemelerin her sene iki eşit taksit halinde yapılması gerekiyor. Emlak vergisi belediyeye ödeniyor.


İlk taksitlerin Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödendiği emlak vergisinin ikinci taksiti Kasım ayı içerisinde ödeniyor. İsteyenler ilk taksit dönemi içerisinde tüm borcunu tek seferde ödeyebiliyor.


Bir başka şehirde yer alan taşınmazın emlak vergisi, tüm belediyelerden posta çeki ile ödenebiliyor. Peki, emlak vergisi posta çeki ile nasıl ödenir?


Emlak vergisi posta çeki ile ödeme..

Tüm Belediye Başkanlıklarının ilgili kuruluş nezdindeki posta çeki hesaplarına Arsa, Emlak vergisi ödemeleri ücretsiz olarak gerçekleştirebiliyor. Ancak yatırılacak tutarın sistemde gözükmemesi nedeniyle borç ancak beyanın miktarında tahsil edilebiliyor.


Ayrıca son dönemlerde anlaşmalı belediye başkanlıkları ile vergi tahsilatlarının sorgulamalı olarak yapılması konusunda yürütülen işbirlikleri çerçevesinde şu aşamada Denizli Belediye Başkanlığı adına İlan, Reklam, Çevre ve Temizlik vergisi tahsilatı ödemeleri PTT aracılığıyla yapılıyor.


Belediye çek hesap numaraları, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi web sayfasında duyuruluyor.


Arsa vergisini kimler ödemez?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com




Geri Dön