29 / 03 / 2024

Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 2015 yılına ait vergi ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle son bulunuyor.Emlak vergisi son gün bugün olup, mesai bitimine kadar ödemelerin yapılması gerekiyor..



Emlak vergisi son gün 2015!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. 2015 yılına ait vergi ödemeleri ise Kasım ayı itibariyle son bulunuyor. Emlak vergisi son gün 30 Kasım 2015 olup, mükelleflerin mesai bitimine kadar ödeme yapmaları gerekiyor.


Emlak vergisi mükellefi, taşınmaza sahip olunan seneyi takip eden yıl başlıyor. Örneğin, 2015 yılında taşınmaz mal satın alan kimselerin vergi mükellefiyeti bir sonraki sene içerisinde başlıyor. Buna göre, 2015 yılında ev aldıysanız bu senenin vergisi eski malik tarafından ödeniyor. Yeni malik ödemelerine 2016 yılında başlıyor.


Emlak vergisi için ödenecek bedel, taşınmazın kayıtlı değeri üzerinden emlak vergisi oranlarının hesaplanması ile bulunuyor. Büyükşehir belediyelerinde emlak vergisi yüzde 100 zamlı olarak uygulanıyor.


Emlak vergisi oranları:

Konutların vergi oranı büyükşehir sınırlarında binde 2; büyükşehir olmayan yerlerde ise binde 1 olarak hesaplanıyor. İşyeri, dükkan emlak vergisi oranı büyükşehirde binde 4, büyükşehir olmayan belediyede ise binde 2 olarak uygulanıyor.


Arsa ve arazilerde ise vergi oranları şu şekilde; Büyükşehirdeki bir arazinin vergi oranı binde 2, büyükşehirde olmayan bir arazinin vergi oranı binde 1; Büyükşehirdeki bir arsanın vergi oranı binde 6, büyükşehirde olmayan bir arsanın vergi oranı binde 3 oranı ile vergi hesabı yapılıyor.



20 soruda emlak vergisi!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com



Geri Dön