20 / 04 / 2024

Emlak vergisi son günü 2014!

Emlak vergisi son günü 2014!

taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi borcunu zamanında ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, ödemenin yapılmadığı her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor. İşte emlak vergisi son günü 2014...



Emlak vergisi son günü 2014!

Sıfır oranlı emlak vergisinden faydalanamayan taşınmaz mal sahiplerinin emlak vergisi borcunu zamanında ödemeleri gerekiyor. Aksi takdirde, ödemenin yapılmadığı her ay için yüzde 1.40 oranında “emlak vergisi gecikme faizi” alınıyor.


İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi hesaplamalarında taşınmaz malın niteliği ve bulunduğu belediye sınırları baz alınıyor. 2014 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları şu şekilde sıralanıyor.


Emlak vergisi oranları 2014:

Büyükşehir Belediyesi

Binalarda  Binde 4 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3   


Emlak vergisi zamanları..

Emlak vergisi için ilk taksitler Mart, Nisan be Mayıs aylarında ödeniyor. Buna göre emlak vergisi 1. taksit son ödemesi 31 Mayıs'ta yapılacak. İkinci taksitler ise Kasım ayı içerisinde ödenecek.


Sıfır oranlı emlak vergisi

Meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulanıyor. Vergi muafiyeti için 200 metrekareyi geçmemek kaydıyla tek meskene sahip olma koşulu bulunuyor. Bu koşulu yerine getiren;


- Bir tek meskeni olup da intifa sahibi olanlar

- Emekliler

- Hiçbir geliri olmayanlar

- Şehit yakınları

- Dul ve yetimler

- Gaziler emlak vergisinden muaf tutuluyor.


Emlak vergisinden muaf olan binalar!


Geri Dön