28 / 03 / 2024

Emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Vergi her sene iki eşit taksit halinde ödeniyor. Peki, 2015 yılı ilk taksitleri için emlak vergisi son günü ne zaman?



Emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler için ödeniyor. Taşınmazın maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa bina veya arazide malik gibi tasarruf edenler tarafından vergi ödeniyor.


Ödemeler, gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün bir başka şehirde bulunması durumlarında vergi ödemeleri tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi oranları:


Normal Yörelerde  

Binalarda  Binde 2                    

Meskenlerde Binde 1                  

Arazilerde Binde 1                

Arsalarda  Binde 3    


Büyükşehir Belediyesi

Binalarda Binde 4 

Meskenlerde Binde 2 

Arazilerde Binde 2 

Arsalarda Binde 6 


Emlak vergisi son günü ne zaman?

Emlak vergisi 1. taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. 2015 yılı vergi takvimine göre ilk taksit ödemeleri 1 Haziran 2015 tarihinde sona eriyor. İkinci taksit ödemeleri ise 1 - 30 Kasım ayları içerisinde ödeniyor. 


Emlak vergisini taksitlendiren bankalar!



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com





Geri Dön