29 / 03 / 2024

Emlak vergisi son ödeme 2017!

Emlak vergisi son ödeme 2017!

2017 yılı emlak vergisi ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Mükellefler 3 aylık süre içerisinde ilk taksitlerini veya vergi borcunun tamamını ödeyebiliyor. Peki, emlak vergisi son ödeme 2017 tarihi ne zaman?



Gayrimenkul sahipleri için 2017 yılı emlak vergisi ödeme dönemi 1 Mart'ta başladı. Mükellefler 3 aylık süre içerisinde ilk taksitlerini veya vergi borcunun tamamını bu vergi döneminde ödeyebiliyor.


Ancak herhangi bir ödeme yapılmadan tüm borcun ikinci taksit dönemi içerisinde kapatılmak istenmesi halinde vergiye ceza uygulanıyor. Kanunen ödeme yapmamanın cezası aylık olarak yüzde 1,40 oranında hesaplanıyor.


Vergi cezası ile karşılaşmak istemeyen mükelleflerin en az ilk taksit ödemelerini son güne kadar gerçekleştirmeleri gerekiyor. 


Emlak vergisi ödeme yerleri

1- İlçe belediyeleri

2- Anlaşmalı bankalar ve ATM'leri

3- E-belediye

4- PTT Havalesi

5- Vergi internet şubesi


Emlak vergisi bağlı olunan ilçe belediyesinden ödeniyor. Taşınmazın bir başka şehirde yer alması halinde ödemeler yine her belediyeden mükellef kaydının belirtilmesi şartı ile yapılabiliyor. 


Ayrıca anlaşmaların banka kartları ve ATM'lerinden, E-belediye sisteminden ve PTT ile de emlak vergisi ödemek mümkün oluyor.


Emlak vergisi son ödeme 2017 tarihleri

TaksitlerSon ödeme tarihi
Emlak vergisi 1. taksiti31 Mayıs
Emlak vergisi 2. taksiti30 Kasım



Emlak vergisi oranı kaçtır 2017?


Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön