24 / 04 / 2024

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

İki eşit taksit halinde ödenebilen emlak vergisi son ödeme günü ne zaman? Emlak vergisi taksitleri ve emlak vergisi hususu ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...



Emlak vergisi son ödeme günü ne zaman?

Emlak vergisi, Türkiye sınırları içerisinde bulunan taşınmaz mallar için alınan senede iki ayrı dönemde iki taksit şeklinde ödenebilen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Muafiyetlikler hariç, tüm gayrimenkul sahiplerinin emlak vergisini ödemeleri gerekiyor.


2013 yılı için ilk taksit ödemeleri en son 31 Mayıs tarihinde gerçekleşti. İkinci taksitler için emlak vergisi son ödeme günü ne zaman, diyorsanız hemen yanıtlayalım.


Gelir İdaresi Başkanlığı'nın açıkladığı 2013 yılı vergi takvimine göre, emlak vergisi ikinci taksitleri 1 Kasım ile 2 Aralık tarihleri arasında yapılacak.


Emlak vergisi ödemeleri için vergi mükelleflerinin, bağlı oldukları belediyeye gitmeleri gerekiyor. Gayrimenkulün başka bir şehirde olması halinde ise vergi ödemesi tüm belediyelerden PTT Havalesi veya Belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması şartıyla yapılabiliyor.



Emlak vergisi beyanı 2013!
Emlak vergisi beyannamesi örneği!
Emlak vergisi oranları nasıl belirlenir?
Emlak vergisi kimlerden alınır?




Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com


Geri Dön