28 / 03 / 2024

Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?

Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?

Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Emlak vergisi 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Mart - Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?



Emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?

1319 sayılı kanun gereğince Türkiye sınırları içinde bulunan bina, arsa ve araziler emlak vergisinin konusuna giriyor. Gayrimenkul sahipleri verginin mükellefi oluyor.


Taşınmaza paylı mülkiyet halinde malik olanlar hisseleri oranında mükellef oluyor; Elbirliği mülkiyette ise malikler vergiden müteselsilen sorumlu oluyor.


Vergi ödemeleri taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye yapılıyor. Gayrimenkulün farklı şehirde olması halinde ödemeler tüm belediyelerden PTT Havalesi yapılabiliyor.


Ayrıca belediyelerin Banka Hesap Numaralarına Emlak Vergisi Mükellef numarasının yazılması halinde yapılabiliyor.


Emlak vergisi ayrıca internet üzerinden de yapılabiliyor. Belediyenin "e-belediye" sistemini kullanıyor olması halinde, ödemeler internet üzerinden online bir şekilde de yapılabiliyor. 


Emlak vergisi 2 eşit taksitte ödenebiliyor. Mart, Nisan ve Mayıs aylarında ödeniyor. Peki, 2015 yılı için emlak vergisi son ödeme tarihi 31 Mayıs mı?


31 Mayıs 2015 tarihinin pazar gününe denk gelmesi sebebi ile emlak vergisi en son 1 Haziran'da ödeniyor. İkinci taksit ödemeleri ise Kasım ayında yapılıyor.



Emlak vergisini ödemeyenlere ne yapılır?



Işıl Seren KESKİN/Emlakkulisi.com






Geri Dön